Raggmunk från Asby

För 3 personer

Ingredienser
1 lit potatis
1 tsk salt (knappt)
2 msk flottyr

Beredning
Potatisen tvättas väl och skalas, hvarefter den rifves på ett rifjärn. Den rifna potatisen saltas och blandas väl. Tyckes smeten för tjock spädes den med litet vatten. Sedan plättpannan blifvit varm nog, gräddas plättar. Serveras med sylt eller grädde.

Recept från: Hos torparen Samuel Andersson, torpet Backen under Tångarps gård, Asby, Östergötland
Upptecknat: 1899 av Elsa Een (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se