Potatissoppa med korv från Bankeryd

För 5 personer

Ingredienser
1½ lit potatis
1 köttkorf
10 st morötter
5 lit vatten
2 msk hvetemjöl
Salt
Hvitpeppar

Beredning
Korfven sköljes och sättes på i ljumt vatten. Den råskalade potatisen och de skrapade och i bitar skurna morötterna lägges i. Alltsammans får koka 1 timme. Korfven tages upp och soppan afredes med hvetemjölet och får ytterligare koka i 10 minuter. Afsmakas med salt och hvitpeppar. Korfven serveras i soppan.

Recept från: Torparhustru Selma Andersson, Bankeryd, Småland
Upptecknat: 1905 av Elin Bergström (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se