Potatissoppa från Öxnevalla

För 7 personer

Ingredienser
2 kg salt refbensspjäll
4 lit potatis
Vatten
1 msk starkpeppar

Beredning
Refbensspjället får ligga i vatten öfver en natt. Sedan påsättes det i så mycket vatten som står väl öfver köttet. Detta får koka 3-4 timmar. När köttet är mjukt tages det upp. Spadet spädes ut med så mycket vatten, att det blir lagom salt. Potatisen skäres i bitar, lägges i spadet och får koka ungefär 20 minuter. Köttet skäres i stycken och serveras till soppan.

Recept från: Bondhustru Anna Nilsdotter, Västra Aplagården, Öxnevalla, Västergötland
Upptecknat: 1903 av Gertrud Ekberg (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se