Potatispudding från Myresjö

Ingredienser
2 lit potatis
½ lit mjölk
1 msk flottyr
1 tsk salt
1 msk flottyr till pannan

Beredning
Potatisen råskalas och kokas, krossas varm och blandas med flottyr, mjölk och salt, hvarefter massan lägges i den smorda pannan och gräddas i varm ugn.

Recept från: Jordbrukarehustru Anna Rundblad, Myresjö, Småland
Upptecknat: 1906 av Elsa Hallgren (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se