Potatispudding från Gustafs socken

För 6 personer

Ingredienser
¾ liter kokt stött potatis
1 kkp mjölk
1 kkp mjöl
5 kardemummor
1 tsk stött kanel
2 msk sirup
Obs! ej något salt.

Beredning
Potatisen sönderstötes med en sk potatisstamp och uppblandas med mjölk, mjöl och kryddor. Smeten lägges därefter i en smord form och jämnas. 2 msk mjölk hälles ofvanpå, eljest blir kakan blåsig. Gräddas i medelmåttig ugnsvärme i ¾ timme eller tills kakan är vackert brun. Kakan serverades till kokt färskt fårkött på en söndag till kvällsvard.

Recept från: Hemmansägare och kyrkvärdshustrun Anna Danielsdotter, Gustafs, Dalarna
Upptecknat: 1900 av Estrid Roos (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se