Potatispudding från Backa

Beredning
Potatisen halvkokas, skalas och mosas sönder. 3 skålpund riven potatis blandas i ett fat med 1 kvarter smält smör och litet salt. Detta röres tills det ser fradgigt ut. 10 äggulor vispas väl med 12 lod stött socker. 2 lod riven vittermandel och helt lite muskotblomma. Blandningen nedröres i potatissmeten och till sist iröres de till hårt skum slagna äggvitorna. Smeten slås i en smord och bröad form och sättes i ugn för att få färg.

Recept från: Hustru Anna Karlson, Skälltorp, Backa, Västergötland
Upptecknat: Av Greta Rinman (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se