Potatisplättar från Dagsberg

För 6 personer

Ingredienser
2 lit potatis
½ lit nymjölk
1 msk salt
½ msk socker
2 ägg
3 msk flottyr eller smör
3-4 msk mjöl

Beredning
Potatisen tvättas, skalas och rifves. Mjöl, socker och salt blandas. Ägget uppvispas med litet av mjölken och blandas med mjölet och den öfriga mjölken, samt den rifna potatisen.

Plättpannan upphettas långsamt, smörjes med smör eller flottyr och plättarna gräddas ljusbruna på båda sidor.

Recept från: Fru Eriksson, Marby, Dagsberg, Östergötland
Upptecknat: 1901 av Augusta Karlsson (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se