Potatismjölsvälling från Bankeryd

För 6 personer

Ingredienser
2½ lit mjölk
1 msk vetemjöl
1 msk potatismjöl
1½ msk socker
1 tsk salt
1/3 tsk stött kardemumma

Beredning
Potatismjöl och vetemjöl utröres i en del av mjölken. Den övriga mjölken får koka upp och däri vispas avredningen. Vällingen får koka 5 min under vispning, varefter den smaksättes med socker, salt och kardemumma.

Recept från: Bondhustrun Elin Johansson, Kolaryd by, Bankeryd, Småland
Upptecknat: 1911 av Karin Bruno (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se