Potatis-stampa från Bygdeå

För 7 personer

Ingredienser
1½ liter potatis
15 st salta strömmingar
4 st lökar
4 msk smör
4½ kkp mjölk

Beredning
Potatisen sköljes, kokas och skalas sedan, samt hackas då den kallnat tillsammans med den sköljda och rensade strömmingen, samt den skalade, råa löken. Smöret smältes i en panna, mjölken blandas häri och när den kokat upp röres den öfriga massan.

Anrättningen får ett uppkok, hvarefter den är färdig att serveras.

Recept från: Bondhustru Gertrud Nilsson, Djekneboda by, Bygdeå, Västerbotten
Upptecknat: 1901 av Olga Renmansson (Uppsala, 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se