Kroppkakor från Kristdala

För 5 personer

Ingredienser
1 kanna färsk potatis
5 msk salt
1½ stop kornmjöl
Fläsk

Till såsen:
½ kvarter mjölk
Salt

Beredning
Potatisen sköljes mycket väl, skalas och rifves. Mjölet, potatisen och saltet blandas väl tillsammans till en deg. Häraf formas ganska stora runda bollar som läggas i kokande vatten och de får koka ungefär en ½ timme. Fläsket skäres i skifvor, stekes och ätes till kroppkakorna.

Recept från: Torparehustru Selma Nilsson, torpet Grönkullen, Kristdala, Småland
Upptecknat: 1901 av Maja Meurling (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se