Fattigbröd från Styrsö

Ingredienser
½ skålpund smör, röres tills det blir vitt
½ skålpund socker
4 äggulor
1 skålpund potatismjöl
1 kvarter sur grädde
1 tsk hjorthornssalt tillsättes
Samt så mycket vetemjöl att det blir en lagom deg.

Beredning
Utkavlas tunt, naggas och uttages till små runda kakor.

Recept från: Lotshustru Hulda Björnberg, Brännö, Styrsö, Västergötland
Upptecknat: 1911 av Nelna Eklund (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se