Bullsihop från Vartofta-Åsaka

För 4 personer

Ingredienser
1 hg salt fläsk
1 lit potatis
1 lök
1 msk sirup
1 msk hvetemjöl
½ lit köttspad eller vatten
Salt

Beredning
Potatisen skalas och skäres i skifvor. Fläsket skäres i tärningar och lägges i en het järngryta att stekas. Löken skäres och ilägges att brynas tillsammans med fläsket. När detta är brynt tillsättes sirap och mjölet, därefter ilägges potatisen. Denna får nu steka några minuter under omrörning, sedan påspädes köttspadet eller vattnet och alltsammans får koka med slutet lock, tills potatisen är kokt. Under tiden röres däri några gånger.

Recept från: Lagat af hustru till torparen Johan Karlsson, Karsö, Öja, Vartofta-Åsaka, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Regina Andersson (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se