Råriven klimp från Götlunda

För 6 personer

Ingredienser
2 l potatis
½ lit söt mjölk
Vetemjöl
Salt
2 hg fläsk

Beredning
Potatisen skrapas och rives. Mjölken hälles i och vetemjöl iröres tills det blir en tjock smet, so smaksättes med salt. Av denna smet formas klimpar, vilka läggas i kokande och saltat vatten att koka färdiga. Serveras med stekt fläsk.

Sås: I flottet vispas mjöl, varefter man späder med mjölk. Såsen hälls över klimpen.

Recept från: Hos arrendatorn Johan Gustafsson, Götlunda prästgård, Götlunda, Närke
Upptecknat: 1915 av Betty Jansson (Uppsala, 29403:13)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 24 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se