Potatisbullar från Ingelstorp

För 14 personer

Ingredienser
2 kannor potatis
10 äggulor
3 msk mjöl
2 kkp socker
1 msk salt
1 kkp grädde
Till stekning: 6 msk flottyr

Beredning
Potatisen skalas och kokas, då de äro färdiga stötas de till mos, sättes att svalna. Därpå iröres äggulor, mjöl, socker, salt, grädde. Hvitorna vispas till skum och ihälles till sist. Formas med händerna till runda bullar och stekes i flottyren.

Recept från: Hos åbon Nils Svensson, Ingelstorp, Skåne
Upptecknat: Av Sofia Reuterdahl (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se