Gubbgröt från Lillkyrka

Ingredienser
Potatismjöl
Hvetemjöl
Mjölk
Salt

Beredning
Lika mycket af de båda mjölsorterna blandas med hvarandra och vispas så i de kalla mjölken. Alltsammans får sedan koka och smaksättas med salt.

Recept från: Fru Anna Lundberg, änka efter bonden Lundberg, Lillkyrka, Närke
Upptecknat: 1903 av Signhild Starck (Uppsala, 29403:13)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se