Stufvad potatis med gräslök

För 7–8 personer

Ingredienser
1 stop kokt, skalad potatis
4 msk finskuren gräslök
1½ kkkp hvetemjöl
5 kvarter mjölk
1 msk salt

Beredning
En del af mjölken kokas upp. Just då det kokar ilägges potatisen jämte gräslöken och saltet samt får koka omkring 5 min. Nu ihälles afredningen, bestående af de återstående delen af mjölken, samt mjölet, under flitig omrörning. Alltsammans får nu ett uppkok och stufningen är nu färdig att servera. Ätes med spicket fläsk eller sill.

Recept från: Westanvägs Stina Ersdotter, ”gumma på eget, hade aldrig varit gift” , Stora Tuna, Dalarna
Upptecknat: 1899 av Maria Lundberg (Uppsala, 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se