Stufvad potatis i mjölk från Hudiksvall

Ingredienser
2 lit mjölk
1 knippe persilja
½ msk salt
½-2 lit potatis
2 msk mjöl

Beredning
Potatisen kokas och skalas. Af mjölet och litet af mjölken göres en afredning. Den öfriga mjölken uppkokas, hvarefter den afredes, saltas och den hackade persiljan tillsättes. Nu tillsättes den varma potatisen och stufningen får ett uppkok. Stufningen serveras med kokt, salt strömming eller späcksill. Denna rätt användes som förrätt vid hvardagsmiddagar.

Recept från: Lagad hos skräddaren Johan Hägglund, Hudiksvall, Hälsingland
Upptecknat: 1897 av Maria Pettersson (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se