Slarfstuf från Söderala

För 6 personer

Ingredienser
2 lit vatten
3 lit potatis
2 små rötter
½ kg fläsk
Kryddpepparkorn
1 msk hvetemjöl

Beredning
Potatisen och rötterna skalas och skäres i tärningar. Fläsket skäres i tärningar och sättes på att koka i kallt vatten. Potatisen och rötterna slås till och kryddpepparkornen påläggas och det får koka tills potatisen och rötterna bli mjuka. Då iröres mjölet och rätten smaksättes med salt, om så behöves.

Recept från: Lagad af bondhustru Sara Andersson, Lynäs, Söderala, Hälsingland
Upptecknat: 1903 av Agnes Sundberg (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se