Potatispudding från Hudiksvall

Ingredienser
2-3 l potatis
½ l mjölk
1-8 bittermandlar
15-16 sötmandlar
1-2 ägg
1½ msk socker
1 tsk salt

Beredning
Potatisen sköljes, råskalas, kokas och mosas sönder, hvarefter den får kallna. Mjölken tillika med socker och salt, samt den rifna mandeln tillsättes; sist tillsättes äggen. Puddingen slås i smord form och sättes in i ugnen för att få en ljusgul färg. Denna pudding användes till kötträtter i allmänhet, men användes ej här för annat än vid högtidliga tillfällen. Den kan användas både morgon, middag och kväll.

Recept från: Hos snickaren Edlund, Hudiksvall, Hälsingland
Upptecknat: 1897 av Maria Pettersson (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se