Potatispalt från Norrbotten

För 6 personer

Ingredienser
1 lit rå potatis
Vetemjöl
1 kkp mjölk
Kokande vatten
Salt

Beredning
Potatisen skalas, rives eller males genom köttkvarn. Mjölet nedröres och mjölken. Smeten får vara rätt tjock. Därav formas med ett par träskedar runda bollar som lägges ned i kokande vatten. Får koka några minuter eller tills de äro riktigt genomkokta. Serveras med skirat smör eller också göres ett hål mitt i palten, vari kallt smör lägges. Varje munsbit doppas i denna lilla ”smörbrunn”.

Recept från: Norrbotten
Upptecknat: 1912 av Maja Nordmark (Uppsala, 29403:12)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se