Potatispalt från Gällivare

Ingredienser
1 liter potatis
5-6 kkp mjöl
3 kkp mjölk
1 tsk salt

Beredning
Potatisen råskalas och rives på rivjärn. Massan lägges i ett durksalg så att vätskan får rinna utav. Vad som återstår blandas med mjölet, mjölken och saltet. Alltsammans röres till en deg. Av detta formas små bullar som kokas i saltvatten. Serveras med sylt.

Recept från: Fru Elin Sjöholm, Gällivare, Lappland
Upptecknat: Av Ella Bengtsson (Uppsala, 29403:10)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se