Potatismos från Ovansjö

För 5 personer

Ingredienser
2 lit råskalad potatis
1½ lit vatten
½ liter skummjölk
1½ msk smör
½ msk salt

Beredning
Vattnet påsättes och potatisen ilägges. När potatisen är kokt, bortslås vattnet och potatisen sönderröres med en gaffel. Potatismoset upplägges, mjölken slås i kastrullen och smöret ilägges. När mjölken kokar ilägges potatismoset och omröres väl. Får ett godt uppkok. Afsmakas med salt. Ätes med pannstekt fläsk.

Recept från: Lagad av eldarehustrun Ottilia Larsson, Kungsgårdens bruk, Ovanskö, Gästrikland
Upptecknat: 1900 av Märta Elg (Uppsala, 29403:6)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se