Potatiskaka från Eftra

För 5 personer

Ingredienser
1 l kokta potatisar
4 ägg
2 dl grädde
1 hg smör
1 msk socker

Till formen:
1 msk smör
2 msk stötta skorpor

Beredning
Potatisen mals. Äggen vispas upp, grädden tillsättes jämte det smälta smöret. Smeten blandas med potatisen, och den kryddas med sockret. En form smörjes med kallt smör och beströs med de stötta skorporna. Massan slås i formen och får gräddas i ugn. När kakan är färdig stjälpes den upp på fat och serveras till stek.

Recept från: Tillagad av Sofia Bengtsson, Uglarp, Eftra, Halland
Upptecknat: 1903 av Allie Frennesen (Uppsala, 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se