Potatisgröt från Gävle

För 5 personer

Ingredienser
1 l vatten
5 stora potatisar
3 kkp groft rågmjöl
1 msk salt

Beredning
Potatisen skalas och rifves rå. Vattnet får koka upp och saltet ilägges. Den rifna potatisen nedvispas, hvarpå den får koka ungefär 10 min. Nu ivispas rågmjölet, hvarpå gröten får koka ännu en stund.

Recept från: Lagad hos arbetarehustrun Lotta Jansson, Nyvall, Gävle, Gästrikland
Upptecknat: 1899 av Anna Hedin (Uppsala, 29403:6)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se