Risgrynskaka från Norrala

Ingredienser
3 jumfrur risgryn
3 qvarter söt mjölk
2 ägg
1 jumfru smält smör
1 par skedar brunt socker
Några rivna bittermandlar

Beredning
Risgrynen skållas och sättes på i kokande mjölk och får koka tills de blir mjuka. När den kallnat röres äggen, det smälta smöret, sockret och den rivna bittermandeln ner. Hälles i smord form och gräddas i varm ugn.

Serveras med saftsås.

Recept från: Hemmansägarehustru Bricken Persson, Snarböle, Norrala, Hälsingland.
Upptecknat: 29 juli 1915 av Edith Rydén (Uppsala 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 maj 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se