Morotspannkaka från Dannemora

För 6 personer

Ingredienser
3½ kkp mjöl
1 l mjölk
1 tsk salt
3 kkp rifna morötter.

Beredning
Mjölet och saltet blandas i ett fat och mjölken tillsätts litet i sänder under rörning, så att smeten blir jämn. Morötterna skrapas och rifvas och nedröres i den öfriga smeten, som slås i smorda stekpannor och gräddas i ugn vid god värme.

Recept från: E Hansson, Pesarby, Dannemora, Uppland
Upptecknat: 17 augusti 1908 av Tyra Hammarskiöld (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 maj 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se