Brödsoppa från Teckomatorp

Ingredienser
Brödrester av surt bröd ungefär ½ kg
2 lit vatten
1 liter färska äpplen
Socker
1 kkp saft

Till servering: 1 dl grädde

Beredning
Brödet skäres i mindre bitar, lägges i vatten tillsammans med äpplen skurna i bitar och får koka sönder. Passeras och avsmakas med saft och socker. Serveras med vispad grädde. Soppas bör inte vara för tjock.

Recept från: Fru Helga Åkesson, Teckomatorp, Skåne
Upptecknat: Okänt år av Astrid Angel (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 maj 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se