Brödsoppa från Näsum

Brödsoppa
425 gr rågbröd
1 l vatten
2 l dricka
50 gr korinter
Salt
Socker

Till serveringen: grädde

Beredning
Brödet skäres i bitar och lägges i vatten helst kvällen innan det skall användas. Sättes sedan öfver elden med drickat och får koka tills brödet är utkokt, varefter det passeras. Får därpå ett uppkok med korinter, socker, salt. Serveras med vispad grädde.

Recept från: Lantbrukare N P Böring, Näsum, Skåne
Upptecknat:
28 juli 1915 av Tulla Persson (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 maj 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se