Brödsoppa från Falsterbo

För 6 personer

Ingredienser
½ kg brödrester av olika sorter (mycket ofta enbart surbröd)
2 l vatten
Socker
(Saft)

Beredning
Brödbitarna läggas i vattnet att mjukas upp ungefär 2 tim. Sättas sedan på att koka i samma vatten, tills det hela blir som en välling. Då passeras massan och spädes med vatten, tills den blir lagom tjock. Soppan kokas upp och avsmakas med saft och socker. (Kokas soppan av enbart surbröd, avsmakas den ej med saft.)

Recept från: Sjömanshustru Johanna Kristersson, Falsterbo, Skåne
Upptecknat:
23 juli 1909 av Elisabeth Gjertsson (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 maj 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se