Surmjölksvälling från Hafverö

Ingredienser
¾ liter tjockmjölk
½ msk salt
1½ liter vatten
1 kkp kornmjöl

Beredning
När vattnet, tillsatt med saltet, kokat upp, ivispas kornmjölet. Grytan aflyftas från elden. Hvarefter tjockmjölken under flitig vispning tillsättes. Serveras med uppskurna osttärningar till middag.

Recept från: Hemmansegare MA Viksten, Hafverö, Medelpad
Upptecknat: 1897 av Stina Sahlin (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se