Kesfil från Krokom

För 6 personer

Ingredienser
1 l mjölk
1 msk löpe
6 dl gräddmjölk

Beredning
Mjölken uppvärmes till 30-32ᵒ och slås upp i ett fat, hvarpå löpe tillsättes. Mjölken får sedan stå tills den löpnar ihop. Serveras med gräddmjölk eller lätt vispad grädde.

Recept från: Denna rätt tillagades af bondedottern Katarina Logdberg, Kälen Krokom, Rödöns socken, Jämtland
Upptecknat: 1901 av Elise Mårtenson
(Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se