Filsoppa från Bygdeå

För 7 personer

Ingredienser
3 liter vatten
1½ liter filmjölk
2½ kkp hvetemjöl
2 kkp sirap

Beredning
Vattnet påsättes att koka. Hvetemjölet blandas i filmjölken och när vattnet kokat upp iröres afredningen i detta. Soppan får ett uppkok och afsmakas med sirap.

Recept från: Bondhustru Gertrud Nilsson, Djekneboda, Bygdeå, Västerbotten
Upptecknat: 1901 av Olga Renmansson. Uppsala 29403:19

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se