Filbunk från Åhus

För 17 personer

Ingredienser
5 liter mjölk
1 msk ingefära
½ msk kanel
4 msk socker

Beredning
Mjölken ställes att surna och då den stannat fullkomligt skummas grädden af och vispas tillsammans med sockret. Den öfriga mjölken vispas för sig, blandas sedan med grädden och kryddorna.

Recept från: Anna Månsson, Horna, Åhus, Skåne
Upptecknat: 1902 av Augusta Mattsson (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se