Vasslegröt från Tjureda

För 6 personer

Ingredienser
½ lit korngryn
3 à 4 lit vassle
Till serveringen mjölk

Beredning
När man ystat, tar man den vassle som kramats ur osten i korgen, den sk ”krystvasslan” och kokar tillsammans med korngrynen omkring 4 tim.

Recept från: Korpral Franz, Tjureda, Småland
Upptecknat: 1908 av Emy Rappe (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se