Vasslegröt från Nottebäck

Ingredienser
13/4 kkp korngryn
1/3 lt vatten
2 lit vassle
2 tsk salt
1 msk socker

Beredning
Grynen sköljas och påsättas i kallt vatten. När det kokat upp hällas vasslen och gröten får koka omkring 3 tim. Skulle det behöfvas, späder man på med mer vassla. Gröten smaksättes med salt och socker.

Recept från: Från torparen Abraham Möller på torpet Bäcken under Klafvreströms egendom i Nottebäck, Småland
Upptecknat: 1909 af Astrid Norberg

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se