Tjockmjölksvälling från Alfta

För 2 personer

Ingredienser
1 l vatten
2 dl tjockmjölk (sur mjölk)
1½ tsk salt
2 msk mjöl

Beredning
Vattnet med salt får koka upp. Af tjockmjölken och mjölet göres en afredning, som vispas i när vattnet kokar. Vällingen får sedan koka några minuter.

Recept från: Arbetaren Anders Andersson, Nordanå, Alfta, Hälsingland
Upptecknat: 1904 av Kerstin Alfving (Uppsala, 29403:85)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se