Tipp från Indals-Liden

För 6 personer

Ingredienser
½ kanna hvitmese
1 lit tjock grädde
Socker

Beredning
Vid första uppkoket af vasslan vid mesostberedning, afskummas den så kallade hvitmösen. Denna blandas med tjock grädde och socker efter smak och röres om mycket väl och ätes som välling.

Recept från: Bondehustrun Märta Kristina Viklund, Kväckline, Indals-Liden, Medelpad
Upptecknat: 1902 av Anna Söderbaum (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se