Survälling från Delsbo

För 4 personer

Ingredienser
2 lit vatten
3 msk messmör
5 msk kornmjöl
3 dcl mjölk
3 msk sur grädde
1 tsk salt
1 kkp sirap

Beredning
Messmöret gnages sönder och lägges i vattnet, när detta kokar har man i klimpar gjorda av 2 msk kornmjöl och lite vatten rört med en gaffel. Dessa få koka i 5 min. Då redes soppan med mjölken, den sura grädden och 3 msk kornmjöl och får koka några min varpå den smaksättes med salt och sirap.

Recept från: Sigrid Persson, enka efter bonde i Delsbo, Hälsingland
Upptecknat: 1908 av Karin Fredborg (Uppsala, 29403:8)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se