Sötost från Uppland

För 30 personer

Ingredienser
5 lit nysilad mjölk
5 äggulor
Sur råmjölk
Salt, socker

Beredning
Mjölken kokas upp. Äggulor och sur råmjölk vispas i, så det ostar. Massan slås i ett durksalg och vasslan pressas ut, varefter återstoden packas ihop. ”Osten” skäres i skivor och stekes i smör. Serveras med sylt.

Recept från: Uppland
Upptecknat: Av Margit Engström (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se