Sötost från Öfverboda

För 5 personer

Ingredienser
4 lit nymjölk
1 msk löpsvatten

Beredning
Den ljumma mjölken hälles tillsammans med löpsvattnet i en gryta, som sättes vid sidan af spisen, tills mjölken löpnat ihop. Den sättes då på att koka på sakta eld tills den börjar bli skär-gul. Ostarna läggas då upp och få afrinna. Serveras med sitt vasslespad el med gräddmjölk.

Recept från: Lisa Eriksson, Öfverboda by, Umeå landsförsamling, Västerbotten
Upptecknat: 1910 av Anna Wieslander (Uppsala, 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se