Sötost från Nederluleå 2

Ingredienser
3 kannor oskummad mjölk
4 msk vetemjöl
1 kanelstång
2 msk löpe

Beredning
4 msk vetemjöl vispas i grytan, allt uppvärms till 35 gr, då 2 msk löpe tillsättes. Blandningen får därefter stå omkr 5 min, då den har stannat. Därpå får den koka tills den blir gul och söt (under någon omrörning). Får stå på kallt ställe 3-4 tim. Serveras med socker och kall mjölk.

Recept från: Nederluleå, Norrbotten
Upptecknat: 1912 av Karin Flemström (Uppsala, 29403:12)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se