Sötost från Humla

Ingredienser
10 lit mjölk
1 lit tjärnmjölk
2 ägg
1 hg hvetemjöl

Berednig
Mjölken påsättes att koka. Äggen, tjärnmjölken och hvetemjölet vispas tillsammans och slås till mjölken när denna kokar upp. Skulle mjölken ej skära sig tillsättes mera tjärnmjölk. Hälften af vasslan frånsilas och det öfriga får koka tillsammans med osten i 4 tim eller tills vasslan är bortkokt. Då den är kokt upplägges den och får kallna innan den serveras.

Recept från: Denna rätt användes som aftonvard och är lagad af hustrun till bonden Oskar Johansson, Siggagården, Humla, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Regina Andersson (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se