Sötost från Bräcke

Ingredienser
6 lit söt mjölk
1 msk löpe

Beredning
Mjölken ljummas och löpen tillsättes. När mjölken löpt ihop, skakar man grytan, så att osten lossnar, hvarefter man låter den koka, tills all vassla kokt in. Sötost serveras på smörgåsbord.

Recept från: Sven Knutsson Melin, Bensjö, Bräcke, Jämtland
Upptecknat: 1908 av Elsa Tirén (Uppsala, 29403:9)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se