Sötost från Bankeryd

Ingredienser
15 liter sötmjölk
Löpe

Beredning
Mjölken ljummas, löpe ilägges. När mjölken löpnat, afhälles vasslan. Osten samt litet af vasslan kokas sedan i en järngryta omkring 4 timmar, tills det blir gulbrunt.

Recept från: Handlandens hustru Justine Carlsson, Bankeryd, Småland
Upptecknat:  1905 av Elin Bergström (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se