Skrämjölsvälling från Dalby

Ingredienser
11/4 kanna mjölk
2 kkp skrämjöl (siktadt hafremjöl)
Salt

Beredning
Då mjölken kokar upp, ivispas mjölet direkt i mjölken, så att vällingen blir klimpig. Då den kokat omkring 10-15 min är den färdig, saltas och serveras.

Ätes till frukost eller kväll.

Recept från: Dalby, Värmland
Upptecknat: 1897 av Anna Otterborg (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se