Råmjölkspannkaka från Hjulsjö

För 10 personer

Ingredienser
1 kanna råmjölk
1 stop söt mjölk
1 skålpund vetemjöl
Socker
Salt
Kardemumma
1 tsk löpe
Till formen: 2 msk smör

Beredning
Råmjölk och söt mjölk sammanblandas. En del av mjölken uppvärmes i en kastrull, resten vispas samman med vetemjölet och nedröres jämte löpe. Smeten hälles genast ner i smorda pannor, innan osten faller ut, insättes i ugnen och får grädda ungefär ½ t.

Recept från: Fru Matilda Andersson, Sörvik, Hjulsjö, Västmanland
Upptecknat: 1911 av Hildur Andersson (Uppsala, 29403:21a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se