Ostkaka från Örby

Ingredienser
12 l nymjölk
¾ msk löpe
2 kkp socker
½ l grädde
2 kkp rivebröd
25 g bittermandel
8 ägg
Litet salt

Beredning
Mjölken värmes till 30ᵒ. Löpet iröres och mjölken får stå tills den ystat sig. Osten tas upp, får avrinna väl och röres. Socker, grädde, rivebröd, ägg, salt och riven bittermandel tillsättes och blandas väl tillsammans med osten. Massan slås sedan i väl smord form och gräddas i varm ugn.

Recept från: Örby, Västergötland
Upptecknat: Av Hildur Qvist (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se