Ölost från Sandseryd

För 6 personer

Ingredienser
2 lit mjölk
½ tsk ättiksyra

Beredning
Mjölken kokas upp. Ättikan tillsättes och mjölken får skära sig helt obetydligt, så att endast mycket små flockar bildas. Serveras varm.

Recept från: Bonden Nilsson, Södergården Månestorp, Sandseryd, Småland
Upptecknat: 1906 av Alva Hallberg (Uppsala, 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se