Mörskegröt från Tveta

Ingredienser
2 kannor nysilad mjölk
1-2 msk grädde

Till afredning:
1 ägg
½ kkp grädde
1 handfull mjöl
2 msk socker
3 kardemummor

Beredning
Mjölken ljummas, löpet tillsättes och detta får koka, tills massan är gulbrun. Afredningen tillsättes och får koka 5-10 minuter. Ätes kall till smörgås.

Recept från: Hustrun Augusta Andersson, Tveta, Värmland
Upptecknat: 1903 av Elvira Friberg (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se