Molsost från Ånimskog

Ingredienser
6 lit nymjölk
1 tsk ostlöpe
Kardemumma
2 ägg
3 msk hvetemjöl
1 kkp grädde

Beredning
Mjölken ljummas, hvarefter ostlöpen tillsättes. När mjölken löpnat sig röres osten sönder, och osten tillsammans med vaslen får koka, under flitig rörning, tills den blifvit ganska tjock, så den redes af med grädden, äggen och mjölet, som förut är sammanvispadt. Smakas af med kardemumma. Öses upp i formar. Serveras kall till smörgås.

Recept från: Johanna Jansson, Ånimskog, Dalsland
Upptecknat: 1906 av Hilma Eliasson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se